Kuru İncir Nasıl Muhafaza Edilmeli

Yazar atayaylasi 05/08/2022 0 Yorumlar

İncir, Çiçek açmadan meyve veren ender tipteki ağaçlardan birisidir. Dolayısıyla "kuruyemiş" statüsüne girmektedir. Doğal incirlerin aromasını, ballılığını, tazeliğini 4 mevsim korumak elbette mümkün. fakat bunun için detaylar mevcut...

Etrafta incir gördüğünüzde, onun kalitesini kesinlikle görüntüsüyle anlayamazsınız. Yöremizin dağ incirini kaliteli kılan en büyük etkenlerin başında, kurutma aşamasındaki hassasiyetin ardından hava almayacak ve ezilmeyecek biçimde soğuk hava deposunda muhafaza etmektir.

Öncelike şunu söyleyelim, her doğal gıda kurtlanma riski taşır. İşte incirlerimiz için en önemli aşamalardan birisi de, soğuk hava deposuna konulmadan önceki "Şoklama" yöntemiyle kurtlanma riskini 0 a indirmektir.

Sıcak dönemlerde, açık bir şekilde doğal inciri bırakırsanız ya da unutursanız muhtemelen kurtlanır. Cesurca açık bir ortamda incir sergileyip uzun sürelerce bekletiliyorsa ve kurtlanmıyorsa bunun tek nedeni vardır. Kimyasal ilaçlama yapılmış bir mahsüldür.

Uzun süre tazeliğini korumak için ise, Hava Almadan inciri muhafaza etmeliyiz. Doğal incir ne kadar çok hava ile sirkliasyona uğrarsa, o kadar raf ömrünü kısaltır. Bir Dağ İnciri Tam anlamıyla hava almadan kusursuzca muhafaza edilirse, 18 Ay tazeliğini koruyabilirsiniz!

Müşterilerimizden, "Her sezon niye kalite değişiyor" "Bazen dışı niye unlanıyor" "Kuru incir nereden alınmalı"  gibi birçok sorular geliyor. İlerleyen zamanlarda tüm sorularınızın cevaplarını yanıtlayacağımızdan kuşkunuz olmasın. 

Sağlıklı Günler Dileriz.

Ata Yaylası